معرفی تفاوت های دوربین مداربسته تحت شبکه و دوربین آنالوگ
در صورتی که تصمیم به نصب و راه اندازی یک سیستم امنیتی دارید یکی از تصمیماتی که باید اتخاذ بنمایید ، انتخاب نوع سلوشن می باشد که در این مقاله به بررسی و مقایسه دو سلوشن ip و آنالوگ خواهیم پرداخت . تصمیم گیری در مورد انتخاب دوربین های مداربسته IP در برابر آنالوگ ساده نیست زیرا مزایا و معایبی برای هر نوع وجود دارد .
پس از مطالعه ی این مقاله شما قادر خواهید بود به راحتی سلوشن خود را انتخاب کنید .
تفاوت اصلی بین دوربین آنالوگ و IP چیست ؟
? تفاوت اصلی بین یک دوربین آنالوگ و آی پی نحوه ی ارسال سیگنال های ویدئویی می باشد . دوربین های آنالوگ سیگنال ویدئویی را به یک فرمت تبدیل می کنند که می توانند توسط یک تلویزیون یا یک مانیتور دریافت شوند . در حالی که یک دوربین ip ( تحت شبکه ) ، سیگنال های تصویر را توسط یک Encoder به شبکه ارسال می کند ، دوربین های شبکه دارای یک محیط کاربری تحت وب می باشند که میتوان از طریق شبکه به آن دسترسی داشت .
? بستر ارتباطی دوربین های آنالوگ کابل های کواکسیال می باشد ، در حالی که دوربین های شبکه از کابل های شبکه و در برخی موارد از فیبر نوری استفاده می نمایند . البته شایان ذکر است هر دو تکنولوژی آنالوگ و IP در نوع بی سیم نیز تولید شده اند .
ویژگی های خاص
دوربین های آنالوگ از ویژگی های خاص و هوشمند بسیار کمتری نسبت به دوربین های ip می باشد .
برای مثال می توان به ویژگی هایی مانند شمارش افراد ، تشخیص رها شدن فنی و فنی مجازی و … اشاره کرد .
به خاطر داشته باشید داشتن ویژگی های هوشمند می تواند نیاز بسیاری از مصرف کنندگان باشد که با آگاهی از وجود چنین ویژگی هایی فارغ از بحث هزینه دوربین های مداربسته تحت شبکه که دارای قابلیت های هوشمند و ویژگی های خاص می باشند را انتخاب کنند .
اگر نیازمند آپشن های پیشرفته هستید و تعداد دوربین های زیادی برای پروژه نیاز می باشد حتما از دوربین های ip استفاده کنید ولی اگر سیستم آنالوگ دارید و فقط میخواهید تصویر بهتری داشته باشید و از سیم کشی جدید جلوگیری نمایید دوربین های AHD که تحت بستر آنالوگ می باشند استفاده کنید .
هزینه
? یک سیستم آنالوگ ارزان تر از دوربین های IP می باشد .
انعطاف پذیری
? دوربین های مداربسته IP دارای امکانات نرم افزاری بیشتری با قابلیت توسعه ی بیشتر هستند .
دوربین های IP دارای انعطاف پذیری بیشتری نسبت به دوربین های آنالوگ می باشند ، قابلیت های نرم افزاری و سخت افزاری دوربین های IP به شما قدرت گسترش هر چه بیشتر را می دهد ، این در حالی است که اگر بخواهید یک دوربین آنالوگ به پروژه ی خود اضافه کنید میبایست یک سیم از دوربین جدید تا دستگاه DVR بکشید، ولی در دوربین های IP با نصب یک سوئیچ می توانید مقدار سیم کشی جدید را تا حد زیادی کاهش دهید .
کیفیت
? دوربین های ip و تحت شبکه به اقتضای بستر دیجیتال نویز در بستر ندارند یعنی اگر در مسیر بین دوربین و NVR کابل شبکه دچار مشکل باشد تصویر قطع می شود و اگر سالم باشد تصویر وصل می شود . در حالی که اگر در دوربین های آنالوگ مسیر بین دوربین و
DVR کمی زخمی باشد ، تصاویر با نویز دریافت می شود .
نتیجه گیری
دوربین های آنالوگ و تحت شبکه وابسته به نیاز شما انتخاب می شوند . قابلیت های هوشمند ، توسعه پذیری و کیفیت بهتر در دوربین های تحت شبکه بیشتر چشمگیر است ولی در صورتی که تعداد دوربین های کمتری مد نظرتان است و آپشن های هوشمند مورد نظرتان نیست دوربین های آنالوگ به لحاظ هزینه ی پایین تر توجیه بیشتری دارند .
https://sites.google.com/view/hikvisions/home
https://www.pedicure.com/activity/p/444039/
https://www.bloglovin.com/@seomypassion12/10324095
Flexstack نام تکنولوژی stacking است که برای سری سوییچ های اترنت 2960-S می باشد (تنها این سوییچ از این تکنولوژی استفاده می کند) Flexstack-Plus نیز برای سوییچ های کاتالیست سری 2960-X و 2960-XR استفاده می شود. هر دو تکنولوژی Flexstack و Flexstack-Plus نیاز به یک ماژول اکسترنال خاص برای استک شدن با یکدیگر و همینطور کابل Flexstack برای ارتباط با ماژولها دارند، که بدون این ماژول stacking عمل نمی کند.
به گزارش بخش خبری نمناک اتصال سوئیچ ها به یکدیگر از طریق اتصال به وسیله این ماژول مخصوص، باعث می شود که سوئیچ های درون استک به صورت یک سوئیچ واحد عمل می کنند. تکنولوژی FlexStack و FlexStack-Plus با استفاده از ساختارهای درونی، مانند 1+N Redundancy، دسترسی بالا (HA) و قابلیت پیش تنظیمی، میتوانند مجموع هزینه ها را کاهش دهند، که در سوئیچ هایی که به صورت standalone استفاده می شود، وجود ندارد.
ویژگی های HA مثل EtherChannel و FlexLinks که بین اعضای یک استک کار می کند، موجب بالا رفتن طول عمر و اتصالات شبکه می شود. FlexStack-Plus بر پایه FlexStack است. FlexStack، در سال 2010 در سری سوئیچ های 2960-S و تکنولوژی FlexStack-Plus در سال 2013 با ماژولهای سری 2960-X و 2960-XR از سری سویچ های اترنت (کاتالیست) سیسکو معرفی شد.FlexStack-Plus به نوعی بهبود یافته FlexStack است.
پهنای باند آن به دو برابر افزایش یافته و اجازه می دهد تعداد سوییچ های بیشتری عضو استک شوند. پهنای باند FlexStack-Plus برای اعضای یک استک تنها 4Gbps در مقایسه با 20Gbps برای FlexStack می باشد. شما می توانید از طریق تکنولوژی FlexStack-Plus، 8 سوئیچ 2960-x یا 2960-XR و در FlexStack، تنها 4 سوئیچ 2960-S را عضو یک استک کنید.
نکته مهمی که در ارتباط با سری های XR وجود دارد اینست که لایسنس های OS میتواند در برخی از پارت نامبر ها از لایه سوم ((IP Basedپشتیبانی کند.
معرفی محصول سوییچ سیسکو WS-C2960S-48LPS-L
اتصالات پرسرعت تکنولوژی Flexstack، ارتباطات پایدار (Redundant) را از هر عضو استک به عضو دیگر فراهم می آورد. در معماری stacking، مسیر داده اضافی (data path redundancy) قرار داده شده است.
به این شکل که بین هر 2 عضو درون استک، 2 مسیر فیزیکی از طریق کابل استک قرار داده می شود که اتصال سوییچ های درون یک استک با کابل استک، یک مسیر redundant را فراهم می کند.
قابلیت stacking، در دسترس بودن سوییچ های اترنت را به وسیله قابلیت redundancy برای هر دو سوییچ فیزیکی و پورت های uplink ایجاد می کند. (یعنی یک ارتباط همیشگی پایدار فراهم می کند.) زیرا، تمام اجزای استک با لینک مستقل به سوییچ لایه بالا متصل می شوند و با از دست رفتن (قطع شدن) یکی از سوییچ ها یا یکی از اینترفیس های uplink، از دردسترس بودن شبکه جلوگیری به عمل نمی آید. یا در کل شبکه down نمی شود.
از آنجاییکه هر سوییچ logical چندین پورت uplink دارد، سوییچ logical هنوز هم متصل به شبکه است زیرا حداقل یک پورت uplink فعال دارد.
معرفی سوییچ سیسکو WS-C2960X-48TD-L
Flexstack-plus با نسخه های پیشین 2960-S و Flex-stack سازگار است. ترکیب 2960-X و 2960-S به عنوان اعضای یک Stack شدنی است. هنگامیکه درون یک اسنک اعضایی مانند 2960-X و 2960-S وجود داشته باشند، Flexstack-Plus توانایی های خود را در حد یک Flexstack پایین می آورد طوری که پهنای باند استک به 40Gbps می رسد و بیشینه اعضای یک استک به 4 عضو می رسد.در این متن منظور از 2960، سوییچ های سری 2960-X و 2960-XR و 2960-S است مگر در جایی به طور ویژه نمونه خاصی نام برده شود تفاوت Flexstack و Flexstack-Plus در جدول زیر مشخص شده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره 2960-X و 2960-XR به بخش Campus LAN Access Switchesدر سایت cisco.com مراجعه کنید.Flexstack و Flexstack-Plus به عنوان بخشی از معماری شبکه توسعه پذیر، به راحتی و سریع امکان تدارک و مدیریت تعداد بیشماری سویچ را در هر مقیاسی به ما می دهد.
استک کردن سویچ های اترنت، مجموع هزینه های مدیر شبکه و هزینه های نگهداری شبکه را کاهش می دهد، زیرا دستگاه های کمتری برای مدیریت وجود دارند و همچنین، زمان دردسترس بودن (uptime) شبکه به وسیله قابلیت redundancy افزایش می یابد. شکل 1 دو روش توسعه سوییچ های اترنت در لایه access را نشان می دهد.
در هرکدام از موارد، 4 سویچ اترنت به سویچ core (6509switch) متصل شده اند.سناریوی توسعه داده شده در سمت چپ، 4 سویچ را نشان می دهد که با کابل های مشابه در کنار یکدیگر قرار گرفته اند؛ اما در یک استک نیستند. (به صورت standalone هستند) هر سویچ standalone در سمت چپ، 2 پورت uplink در لایه distribution دارد که در یک گروه Etherchannel با یکدیگر ترکیب شده اند و 4 سویچ در شکل سمت راست با تکنولوژی Flexstack-Plus با یکدیگر استک هستند. (لینکهای Flexstack-Plus به رنگ قرمز در شکل نشان داده شده اند.) استک، 4 پورت uplink در لایه distribution دارد، زیرا Flexstack از قابلیت Etherchanneling اینترفیس های اترنت قرار گرفته درون یک استک پشتیبانی می کند. هنگامیکه تمامی سویچ ها در یک استک هستند، می شود از تمامی مزایای EtherChannel بهره مند شد. وقتی که سویچ ها دورن یک استک قرار می گیرند، تمامی مزایای گروه بندی EtherChannel برای آنها حفظ می شود. که همانطور که در شکل ملاحظه می کنید 4 پورت uplink درون یک گروه Etherchannel با یکدیگر قرار گرفته اند.
مقایسه ای کامل تر از انواع سوییچ 2960 را می توانید در شکل زیر ببینید